Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın Açıklamaları

  • Anasayfa
  • Haberler
  • Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın Açıklamaları

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın Açıklamaları

Rönesans Reasürans ve Sigorta Brokerlik A.Ş.  tarafından Bursa Organize Sanayi  Bölgesi için yurt dışı reasürans marketlerinden sağlanan "Şemsiye Sorumluluk Sigortası" teminatı ile ilgili Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hüseyin Durmaz'ın açıklamaları.

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz'ın açıklamaları

Protokolun imzalanmasından detaylar - OSB'deki firmaların birbirlerine vereceği maddi zararların karşılanmasını kapsayan protokol imzalandı

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Durmaz:

"İnşallah hiçbir kazayla karşılaşmayız ama olursa da Bursa'nın güzide sanayi bölgesini 50 milyon dolara kadar teminat altına almış bulunuyoruz"

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) fabrikaların birbirlerine vereceği tüm maddi zararlar, "Şemsiye Sorumluluk Sigorta Poliçesi" ile güvence altına alındı.

Bursa OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz, OSB Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza töreni öncesi yaptığı konuşmada, sanayi bölgelerindeki fabrikaların her şeyden önce devletin malı ve milli servet olduğunu söyledi.

Durmaz, 7 milyon metrekarelik Bursa OSB'de karma fabrika ve üretimler bulunduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Burada araç üretiminden yan sanayiye, kimyadan tekstile ve makineye kadar çok zengin bir üretim yelpazesi mevcut. Bizler bu milli servetlerimizi bir sigorta altına almazsak, komşumdan bana sirayet edebilecek kötü gündeki bir zarar hem komşumun hayatını bitirebilir hem de benim tüm düzenimi bozabilir. Dolayısıyla Bursa OSB olarak komşularımıza verebileceğimiz zararları bu sigortayla koruma altına alıyoruz. İnşallah hiçbir kazayla karşılaşmayız ama olursa da Bursa'nın güzide sanayi bölgesini 50 milyon dolara kadar teminat altına almış bulunuyoruz. Bölgemiz adına hayırlı uğurlu olsun."

Uluslararası Rekabet ve Teknoloji Birliği (URTEB) Genel Başkanı Ahmet Özenalp da bu sigortayla ilgili sanayicilerden çok güzel geri bildirimler aldıklarını anlattı.

Özenalp, sigortanın tüm sanayicilerin ajandalarında olduğunu görmekten gurur duyduklarını dile getirerek, "Bu çalışmanın, tüm Türkiye'ye örnek olacak milli bir proje olacağına inanıyoruz." dedi.

Rönesans Reasürans ve Brokerlik AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Selva Eren ise Türkiye'de ilk kez Bursa OSB'de hayata geçirilen Şemsiye Sorumluluk Sigorta Poliçesinin kendilerini çok heyecanlandırdığını belirtti.

Böyle bir çalışmada ortak hareket ettikleri için Bursa OSB yönetimine teşekkür eden Eren, "Umarım hayırlı olur. Hasarsız bir yıl diliyoruz ama herhangi bir hasar olduğu takdirde biz buradayız. Bursa OSB ile gerçekleştirdiğimiz bu örnek çalışma, Türkiye'de de ses getirdi. Hem Bursa hem de farklı şehirlerdeki sanayi bölgelerimizle de şemsiye sigortası için görüşmelere başladık." ifadelerini kullandı.

Daha sonra taraflar, protokolü imzaladı.

Şemsiye Sorumluluk Sigorta Poliçesi

Şemsiye Sorumluluk Sigorta Poliçesi, Bursa OSB'deki 248 sanayi kuruluşunu, her türlü risklere karşı koruma altına alıyor.

Firmaların her ne kadar kendi tesisleri için sigorta güvenceleri olsa da "üçüncü şahıs" olarak tanımlanan diğer firma ve çalışanlarının uğrayacağı can ve mal kayıpları için yeterli sigorta teminatlarının bulunmamasından yola çıkılarak hazırlanan poliçe kapsamında, bir yıl boyunca bir defaya mahsus ya da farklı farklı ardışık olaylarda meydana gelebilecek zararlar 50 milyon dolara kadar karşılanacak.

Poliçe güvencesiyle finansal çöküş ve iflaslar engellenerek, firmaların faaliyetlerine devam edebilmelerinin sağlanması ve rekabet güçlerinin korunması amaçlanıyor.